facebook linkedin
NLEN
27.12.2016 

P&P en ‘DE NAZATEN’

P&P en ‘DE NAZATEN’P&P en ‘DE NAZATEN’

P&P heeft  jarenlange ervaring met produceren, acquireren en het promoten van ons zelf. We gaan dit nu ook doen voor 'De Nazaten'.
 

We zien dit als een aanvulling, maar belangrijker nog als een verrijking op onze huidige werkzaamheden, om onze wereld te verbreden. Wij denken de Nazaten te kunnen helpen doordat we met een andere bril naar de zaken kijken.
En wel op meerdere vlakken.
• We weten als geen ander hoe belangrijk het is om goed promo-materiaal te hebben. Als je je communicatiemiddelen niet up-to-date houdt redt je het niet in deze tijd. 'De Nazaten' zelf hebben hier minder oog en tijd voor. De muzikanten zijn stuk voor stuk bevlogen mensen die hard moeten werken om het hoofd boven water te houden. Doordat de wereld van cultuur het zwaar te verduren heeft werken ze voor lage tarieven en nemen veel klussen tegelijk aan. Wij zien dat natuurlijk ook in onze wereld en hebben ervaring hoe hier mee om te gaan.
• Door onze ervaring met het medium video weten we hoe een goede promo-film en een website er tegenwoordig uit moet zien. (De website en foto’s van 'De Nazaten' zijn gedateerd en voldoen niet meer aan de huidige kwaliteitsnormen.)
• Wat ook meespeelt is dat we van hun muziek houden. Wij kunnen hen met hart en ziel promoten. Wij waarderen mensen die gaan voor hun muziek of hun kunst en willen hen ondersteunen. Wat is ons leven zonder muziek? Vanaf hen begin zijn we fan van 'De Nazaten', 20 jaar geleden hebben ze al op ons feest gespeeld.

We zien het als een uitdaging om 'De Nazaten' verder te brengen dan dat ze nu zijn en niet alleen op de Nederlandse podia te krijgen, maar ook en die in het buitenland!

http://www.nazaten.nl

facebook
26.12.2016 

Nieuwe Plannen ‘De Nazaten’ voor 2017

Nieuwe Plannen ‘De Nazaten’ voor 2017

In het seizoen 2017/18 willen 'De Nazaten' een programma met uitsluitend nieuwe composities van de hand van gitarist Robby Alberga instuderen, by heart spelen in theaters, op festivals, podia voor wereldmuziek en jazz, op straat of waar het publiek dan ook te vinden is.

Waarom de muziek van Robby Alberga?
Zijn stukken zijn volkomen eigen, raak, toegankelijk en uniek; alsof ze in een adem zijn geschreven. De titels van zijn stukken spreken voor zich: Guarana, Amerindian Connection, Salvador, Millennium Visitor en Skratyology, het titel nummer van de eerste cd van De Nazaten met James Carter. Skratyology is misschien ook het beste voorbeeld van waar zijn kracht ligt. Alberga slaagt er als geen ander in om de traditie en de roots van de muziek uit Guyana (het hele gebied aan de noordoostkant van Zuid-Amerika) te verbinden met de muziek van Nu. Hij weet de bezetting van De Nazaten, die refereert aan de traditionele bezetting van de Surinaamse blaaskapel en brassbands van New Orleans, eigentijds te laten klinken en is als geen ander in staat de verbinding tussen de blazerssectie en drieman ritmesectie (skratyi, snaredrum(s), conga's en Surinam percussion) te leggen. De leden van De Nazaten hebben diverse muzikale achtergronden en een staat van dienst op verschillend gebied. Die diversiteit maakt hen geschikt om de muziek van Alberga te spelen. De verschillende compositorische vocabulaires die Alberga in zijn stukken verwerkt, spreken telkens wel weer een ander lid van het orkest aan.

26.12.2016 

Wie zijn ‘De Nazaten’?

Wie zijn ‘De Nazaten’?

Het boek Bewogen koper van Rob Boonzajer Flaes en de film Brass Unbound van Johan van der Keuken zijn de directe aanleiding voor het ontstaan van De Nazaten.
Het verhaal over hoe de plaatselijke muzikanten in de voormalige koloniën zich het instrumentarium van de blaaskapel toe-eigenden en er een acculturatie plaats vond van Europese marsen, psalmen en gezangen van de voormalige kolonisatoren met de eigen muziekbevolking. De Rotterdamse saxofonisten/componisten Klaas Hekman en Keimpe de Jong formeerden samen met gitarist Robby Alberga en trombonist Boudewijn Deeleman het orkest rond de Surinaamse éminences grises van de Bigi Poku stijl: Carlo Jones (altsax) en Franklin Ardin (slagwerk/percussie). Twintig jaar geleden zochten zij elkaar wekelijks in het repetitiehok op; 19 december 1995 namen ze in een dag negen stukken op en brachten deze op cassette uit in een oplage van 500 genummerde exemplaren in een mooi ontworpen kartonnen hoesje onder de naam De Nazaten van Prins Hendrik, Hofleveranciers van Bastaardmuziek. Ze begonnen een avontuur dat tot op de dag van vandaag doorgaat en tot nu toe vijf cd's heeft opgeleverd.