Wat bepaalt de kwaliteit van een Whiteboard?

Wat bepaalt de kwaliteit van een whiteboardfilm? Voor potentiele klanten is dat moeilijke te zien of te benoemen. Waar zit dan de kwaliteit, waar kan je op letten?

  • Het verhaal. Wij visualiseren vrijwel nooit het verhaal waar de klant in eerste instantie mee komt. Wij gaan eerst het gesprek aan over de opdracht. Klopt de opdracht? Wat is het doel? Wat is de doelgroep? Hoe gaat een film de klant helpen? Pas als die elementen duidelijk zijn gaan we aan de slag. Onze scenarioschrijfster interviewt de opdrachtgever en mensen die met de inhoud van de film te maken krijgen. Ook op de werkvloer. Vervolgens wordt er een verhaal geschreven met humor wat ook te visualiseren is.
  • Ons productieproces. Wij beschermen de inhoud van de film omdat we in dialoog met een groep met mandaat het script bespreken. Het is niet de bedoeling dat een ieder binnen de organisatie zijn plasje mag doen want dan wordt het een draak van een verhaal. Kijk hier voor onze werkwijze.
  • Onze cartoonist. Onze hersenen zijn gevoelig voor humor. Als iets met humor vertelt wordt, onthouden we het veel beter, dan stellen we ons makkelijker open. Lex Dirkse, onze cartoonist kan als geen ander humoristische scenes tekenen. Ook heeft hij enorme ervaring in het omzetten van af en toe toch wel heel ingewikkelde teksten in beeld. 

Kijk bijv. naar deze scene uit een film van RWS waar het gaat om het werken met een raamcontractant.


 
  • Live opnamen. Daarbij komt nog dat wij het tekenen van de cartoonist live opnemen. De camera filmt zijn hand terwijl hij tekent. Dit is echt een groot verschil met films die gemaakt worden met een computer programma. Die zijn dodelijk saai en hebben veel beperkingen.
  • Onze timing. Onze films zijn onderhoudend en hebben vaart. Je merkt niet dat een film bijvoorbeeld 7 minuten duurt. Je wordt als het ware aan de hand mee genomen door het verhaal.
  • De animaties. Het verhaal wordt getekend en gemonteerd en hierna geanimeerd. Animaties, kleine of grotere bewegingen die het geheel verlevendigen en humor geven. 
  • De geluidstrack. Vaak hebben films een muziekje dat aan het begin wordt ingestart en lekker als een dekentje eronder blijft liggen tot aan het einde van de film. Dat doen wij niet. De geluidstrack wordt door Bob Kommer studio’s op maat gemaakt met muziek die zorgvuldig voor elke scene wordt uitgezocht, geluidseffecten, stemmetjes en uiteindelijk een goed gebalanceerde eindmix.
  • Het beoogde doel. Onze films bereiken het beoogde doel of het nu gaat om een veranderverhaal of en uitlegfilm. De kijker is geboeid, blijft zitten kijken en begrijpt hoe iets werkt, en waarom een verandering of andere werkwijze onvermijdelijk is. Kortom de film bereikt zijn beoogde doel!

Wat kan er zoal met een whiteboardfilm? 

Wilt u meer weten wat er zo al kan met een Whiteboardfilm? Kijk hier voor meer informatie.

Wat is onze werkwijze?

Wilt u meer over onze toegevoegde waarde is voor uw bedrijf of organisatie? Kijk dan hier voor meer informatie