Wanneer een Whiteboard Film?

Een whiteboardfilm wordt vaak een getekende film genoemd. Hieronder een lijst met mogelijkheden voor het inzetten van een whiteboard animatiefilm en wat tijdens het maken van zo'n film onze meerwaarde voor uw organisatie is.


Films over Veranderingen

Bijna elke verandering binnen een organisatie zorgt voor onrust. De vraag is dus: hoe buig je die onrust om naar productieve energie en draagvlak? Onze Whiteboard films en werkwijze - zo is gebleken - zijn hier erg geschikt voor. Onze films bevatten humor en nemen oud zeer weg. Ze creëren ruimte om op een opbouwende manier met elkaar in gesprek te gaan. Zie bijvoorbeeld de productie die we voor de Audit Dienst Rijk van het Ministerie van Financiën gemaakt hebben.

Uitlegfilms

Een uitlegfilm vertelt in het kort uit hoe iets werkt of wat de procedure is. Uitlegfilms zijn vooral nodig als de inhoud abstract is en niet sexy. De Gemeente Den Haag wilde bijvoorbeeld, wilde een simpele uitlegvideo over het ingewikkelde traject van een Vergunningsaanvraag. Een ander voorbeeld is deze uitlegfilm over de nieuwe Gemeentepolis gemaakt i.o.v. van BS&F.
 

Films voor Effectieve Trainingen

Deze films leggen nadruk op de noodzaak om beter te gaan werken, zoals deze film over patiëntveiligheid: "Meneer Berghuis maakt zich zorgen" is gemaakt in opdracht van alle Verpleegopleidingen en Nederlandse Ziekenhuizen. 
 

Films voor Publieksvoorlichting

Deze films zijn nodig om een vaak moeilijk te bereiken dooelgroep voor te lichten. Bijvoorbeeld zoals mensen die verstrikt raken in hun schulden.Kopje koffie deurwaarder? is gemaakt in opdracht van de gemeente Zoetermeer over het wegwerken van schulden. Of soms wil een organisatie gewoon vertellen waar ze nu precies voor staan. Kijk hier naar de corporate story van Woningstichting Tiwos.
 

Films over Meerjarenbeleidsplannen

Een meerjarenbeleidsplan is vaak een nieuwe koers en dus.... een verandering. Zo'n plan communiceren is een vak apart. Hoe geef je mensen een goed beeld van de nieuwe richting? Kijk maar naar de film  Meerjarenbeleidsplan 2011-2014 van Avans Hogeschool. Niet alleen geschikt voor intern gebuik, maar ook voor externe communicatie.


Meer dan 100 Films gemaakt

Maar waar zijn die films dan!? Die zijn op slot. Heel vaak bevatten onze films bedrijfsgevoelige informatie, die de klant niet openbaar wil maken. Onze films worden vaak alleen voor interne communicatie gebruikt.

Wat is de meerwaarde van P&P

In de praktijk blijkt dat we vaak ondersteunend zijn in het traject van verandermangement. Samen met onze klant maken we de film en fungeren we als ‘procesversneller’, Dit is onze grote- en voor de klant onverwachte meerwaarde. Tijdens de scriptfase wordt duidelijk dat er binnen de organisatie heel verschillend gedacht wordt, dat door iedereen andere accenten belangrijk gevonden wordt. Als de film klaar is ligt er één verhaal waar iedereen het mee eens is, waar handvatten inzitten en waarmee men aan de slag kan. De films die wij maken zijn uiteindelijk een product van het verandertraject.

Wat bepaalt de kwaliteit van onze Whiteboardfilms?

Soms lijkt het er op dat het hebben van een film belangrijker is dan dat de film werkt. Er zijn veel aanbieders van whiteboardanimatiefilms. Van heel goedkoop tot prijzig. Maar, wat bepaalt de kwaliteit van een whiteboardfilm? Wanneer werkt een whiteboardfilm en bereikt het zijn doel? Kijk hier voor meer informatie.

 ​
Wie kunnen dit beamen?

Organisaties als de Auditdienst Rijk, KPN, ABN•AMRO, ASML, Alliander en Rijkswaterstaat kiezen bij P&P vaak voor een Whiteboard Film.

Ons Whiteboard Team

 Johanna Kroon – Scenarioschrijfster
Scenarioschrijfster Johanna Kroon komt als eerste van ons team in actie. Ze is bijzonder goed
in doorvragen en gaat moeilijke zaken niet uit de weg. 

 

Lex Dirkse – Tekenaar
Lex Dirkse is de man met de creatieve tekenhand. Zijn tekeningen zijn méér dan een visuele ondertiteling. Ze zetten het verhaal kracht bij, zijn grappig en verbinden de verschillende scriptelementen met elkaar. 

 


Jos Wabeke - Beeldbewerking
Voor de special effects en animaties werken we
samen met Jos Wabeke en de mannen van Brandspanking, tovenaars in beeldbewerking.

 

Jeroen Nadorp – Expert in Geluidseffecten
Jeroen Nadorp van Bob Kommer Studio's brengt de film werkelijk tot leven. Hij is de hoorspelman, zou je kunnen zeggen. Voetstappen op het grind, ruisende bladeren, krijsende meeuwen. De laatste finishing touch!
  
P&P - Productie en Regie
Paula Rennings en Pieter Vlamings, voeren de regie en monteren de film. Wij maken de offerte, zorgen voor een vlotte productie, bewaken de planning en het budget en houden de samenhang in de gaten.

Heeft u een vraag of wilt u P&P beter leren kennen?

Neem dan gerust contact met ons op! Bel ons of stuur ons een e-mail. Wij vinden het leuk om kennis met u te maken!

Bel +31 (0) 76 543 90 47  stuur een bericht

   join us